Droh!me: leuke droom...of nachtmerrie?

Het ontwerp voor de herbestemming van de oude renbaan van Bosvoorde, het Droh!me-project, doet heel wat vragen oprijzen en lokt ook talrijke reacties uit. Het doel van dit project is één van de laatste vrije groene ruimten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om te vormen tot een gemengd recreatiepark: Melting Park.

Wij zijn bekommerd om de negatieve gevolgen dat het Drohme-project zal hebben op één van de laatste onbebouwde bosranden van het Zoniënwoud, namelijk die van de renbaan: belemmeringen voor de beweeglijkheid van de fauna, aantasting van het landschap ( geplande uitzichttoren boven de boomtoppen), geluidshinder, lichtoverlast, verkeersproblemen vooral voor de buurtbewoners. 

 Onder de titel " Droh!me...een leuke droom, of een nachtmerrie? " verscheen in ons tijdschrift "Soignes-Zoniën" 2015-4, een artikel dat zich vragen stelt over de impact van het Droh!me-project op het Zoniënwoud en zijn waardevolle omgeving: sterk verhoogde recreatiedruk, ernstige gevolgen op de mobiliteit, verstoring van de natuur.....

 

>> Ontdek  hier  het  artikel

 

 

Hippodrome de Boitsfort, Brussels Droh!me Golf Club

© Simon SCHMITT www.global.view.be        De hippodroom van Bosvoorde

Website by woluweb

© 2021 Amis de la Forêt de Soignes - Zonienwoud Vrienden